بلوغ صنعت نفت ایران در شرایط تحریم مالی

به گزارش وبلاگ دلند چت، تهران(پانا) - سه طرح نفتی و پتروشیمی در حالی فردا با حضور رئیس جمهوری به صورت ویدئوکنفرانس افتتاح می گردد که ایران در 3 سال گذشته با شدیدترین تحریم های نفتی روبرو بوده اما این جنگ مالی علیه ملت ایران نتوانست توسعه نفتی را در کشورمان متوقف کند.

بلوغ صنعت نفت ایران در شرایط تحریم مالی

به گزارش ایرنا، خروج آمریکا از برجام باعث شد تا تحریم های آمریکا به صورت یک جانبه علیه اقتصاد ایران اعمال گردد. این تحریم ها اگرچه تمام بخش های مالی را مورد هدف قرار داده اما به اعتقاد اغلب کارشناسان نوک پیکان این جنگ به سمت صنعت نفت ایران است.

تا آنجا که آمریکا در همان روزهای ابتدایی بازگشت تحریم ها، هدف خود را به صفر رساندن صادرات نفت ایران مطرح کرد. هر چند که در این راه پیروز نبود و ایران به روش های مختلف توانست نفت خود را به دست مشتریان برساند.

با این حال، درآمدهای نفتی ایران به دلیل کاهش صادرات پایین آمد. شیوع کرونا نیز باعث افت قیمت نفت شد. اما هیچ کدام از اینها نتوانست موتور توسعه در صنعت نفت را خاموش کند. در همین مدت، ایران فراوری خود از میدان مشترک پارس جنوبی را به 700 میلیون متر مکعب در روز رساند.

فراوری نفت از میادین مشترک غرب کارون نیز با رشدی حدود 6 برابری به 400 هزار بشکه در روز رسید. گازرسانی روستایی نیز 120 درصد رشد کرد که تمام تاسیسات آن از داخل کشور تامین شد.

در خودکفایی در فراوری فرآورده های نفتی نیز ایران پیروز شد با بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس و اجرای طرح های بهینه سازی در سایر پالایشگاه های کشور از واردکننده بنزین به صادرکننده پایدار آن تبدیل گردد.

صنعت پتروشیمی به عنوان صنعتی ارزش آفرین نیز از این جریان عقب نماند و دو جهش در این صنعت تعریف شد تا در سال های 1400 و 1404 به ترتیب فراوری پتروشیمی کشور به 100 و 130 میلیون تن در سال برسد.

در صنعت پتروشیمی اما امسال نقش بسیار مهمی دارد. در این سال بهره برداری از 17 طرح پیش بینی شده که فردا یکی از مهمترین این طرح ها یعنی پتروشیمی لردگان با حضور رییس جمهوری به صورت ویدئوکنفرانس افتتاح خواهد شد.

پیش بینی درآمد 240 میلیون دلاری از بزرگترین پتروشیمی اوره غرب کشور

شرکت پتروشیمی اوره، آمونیاک لردگان که دوران بهره برداری آزمایشی خود را با پیروزیت پشت سر گذاشته، فردا، پنجشنبه ششم آذر ماه توسط رئیس جمهور افتتاح می گردد و بر اساس پیش بینی ها، سالانه 240 میلیون دلار درآمد برای کشور به همراه خواهد داشت.

این مجتمع که با ظرفیت یک میلیون و 750 هزار تن احداث شده، سالانه یک میلیون و 75 هزار تن اوره و 80 هزار تن آمونیاک فراوری می نماید و با سرمایه گذاری ارزی 754 میلیون یورو و 1123 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است.

در زمان ساخت این پروژه به طور متوسط 2 هزار و 800 نفر مستقیم و 450 نفر غیر مستقیم در این پروژه مشغول به کار بودند و در زمان بهره برداری 700 نفر مستقیم و هزار و 500 نفر غیر مستقیم، در شرکت کود اوره شیمیایی لردگان مشغول به کار هستند.

مجتمع پتروشیمی لردگان واقع در استان چهارمحال و بختیاری منطقه فلارد در فاصله 55 کیلومتری شهرستان لردگان واقع شده و به دلیل دسترسی مناسب به منابع آب و گازی و نزدیکی به سه خط لوله گاز کشور از موقعیت مکانی مناسبی برخوردار است.

بهره برداری از واحد فرآورش سیار میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی

علاوه بر پتروشیمی لردگان، دو پروژه شرکت ملی نفت ایران نیز فردا در این مراسم با دستور رئیس جمهوری به وسیله ویدئو کنفرانس افتتاح می گردد.

این دو پروژه شامل احداث تاسیسات فرآورش سیار میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی و احداث تاسیسات ذخیره سازی و ایستگاه های اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی است که به بهره برداری رسمی می رسد.

واحد فرآورش سیار میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی با ظرفیت فرآوری روزانه 50 هزار بشکه نفت و با در اختیار داشتن 2 ردیف (train) هر یک با ظرفیت 25 هزار بشکه در روز طراحی شده و قابلیت توسعه برای فرآورش روزانه 80 هزار بشکه در روز را داراست.

قرارداد ساخت تاسیسات فرآورش سیار میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی دی ماه سال 1396 منعقد شد و فاز اول آن در اول اسفندماه سال گذشته با ظرفیت 25 هزار بشکه در روز به بهره برداری رسید.

این واحد فرآورشی با اعتبار 46.9 میلیون دلار در ضلع جنوبی میدان آزادگان جنوبی راه اندازی شده و نفت موردنیاز آن از تعداد 35 حلقه چاه مستقر در این میدان مشترک تغذیه می گردد.

پایداری تامین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس

پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی و ایستگاه های اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی در عسلویه نیز دیگر طرحی است که فردا افتتاح خواهد شد.

این مخازن، با ظرفیت اسمی 640 هزار مترمکعب (معادل 4 میلیون بشکه) به منظور ذخیره سازی میعانات گازی پالایشگاه های منطقه پارس 1 و نیز تأمین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس احداث شده است.

در این پروژه، تعداد 8 مخزن به صورت سقف شناور هر یک به ظرفیت 80 هزار مترمکعب و 2 مخزن آتش نشانی و مخازن سوخت، شبکه لوله کشی و سیستم های برق و ابزاردقیق، سیستم های اندازه گیری و پمپ های انتقال میعانات و ساختمان های صنعتی و اداری احداث شده است.

این تأسیسات که هم اکنون در مدار بهره برداری قرار گرفته است، با سرمایه گذاری بالغ بر 29.2 میلیون یورو و 2200 میلیارد ریال توسط پیمانکاران داخلی ساخته شده است.

منبع: خبرگزاری پانا

به "بلوغ صنعت نفت ایران در شرایط تحریم مالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بلوغ صنعت نفت ایران در شرایط تحریم مالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید