خطر دلال گری و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها

به گزارش وبلاگ دلند چت، خبرنگاران - دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان طبس با اشاره به شرایط حاد و بحرانی کشاورزان و دامداران منطقه بواسطه خشکسالی و کاهش بارندگی ها گفت: در صورت حمایت نشدن کشاورزان از سوی دولت و عدم تامین خسارت ها اغلب اهالی ناگزیر به فروش زیر قیمت دام و مزارع خود و مهاجرت به حاشیه شهرها خواهند شد.

خطر دلال گری و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها ایلنا نوشت: مسعودرضا بندگی با ناگوار توصیف کردن شرایط کشاورزان و دامداران شهرستان طبس و احتمال نابودی کشاورزی منطقه گفت که زمستان سال جاری با سرمایی بی سابقه همراه بود به طوری که 23 شب در منطقه یخبندان و کولاک شدید داشتیم که باعث نابودی مزارع گندم و جو این شهرستان شد. علاوه بر این سال جاری تنها 10/5 میلیمتر بارندگی داشتیم که کشاورزان و دامداران با توجه به خشکسالی به وجود آمده با ضرر و زیان سنگین و غیر قابل جبرانی روبرو شدند.وی اضافه کرد: از سوی دیگر طبق آمار اعلام شده از سوی سازمان هواشناسی استان 99 درصد وسعت شهرستان طبس درگیر خشکسالی شده که این شرایط بیانگر نابودی کشت و دام در منطقه است. اگر مقدار کمی هم بارندگی داشتیم به صورت پراکنده بوده است. متاسفانه باید بگویم به علت آفتاب داغ طبس و گرمای شدید همان مقدار اندک آب بارندگی نیز تبخیر می گردد و وزش باد هم مزید برعلت می گردد تا دامنه خشکسالی گسترده تر گردد.

بندگی: در حال حاضر باید 1000 تن جو مدت دار به شهرستان طبس ارسال گردد تا دام های شهرستان تلف نشوند چرا که در این شهرستان بیش از 200 هزار دام سبک داریم که میزان سهمیه تامین خوراک شان جوابگوی احتیاجشان نیست. برای هر دام روزی 100 گرم جو معین شده در حالی که دامداران به ما مراجعه می نمایند و با ناراحتی می گویند این میزان جو در طول یک ماه 3 کیلو می گردد که مصرف دام های شان خیلی بیشتر از این سهمیه است.

بندگی ادامه داد: اگر مسئولان تدبیری نیندیشند با توجه به حوادث اخیر خطر نابودی دامداری و کشاورزی در طبس حتمی خواهد بود. مراتع خشک و علوفه ای برای دام ها وجود ندارد. مشکل دیگری که کشاورزان شهرستان طبس با آن روبرو اند قیمت های نجومی جوی کنسانتره و کاه است که تهیه آنها با قیمت های نجومی از عهده کشاورزان منطقه خارج است.

وی گفت: محصول جو به صورت سهمیه بندی به شهرستان طبس ارسال ولی به صورت قطره چکانی بین دامداران توزیع می گردد که جوابگوی احتیاج دامداران نیست. دامداران هم نگران تغذیه دام ها هستند و هم واقعا توان پرداخت هزینه علوفه دام شان را ندارند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان طبس اعلام کرد: در این وانفسا دلالان در کمین نشسته اند تا با شرایط موجود و بحران تهیه علوفه دام ها را از دامداران به قیمت پایین خریداری نمایند و دامداران نیز از ترس تلف شدن دام شان تن به خواسته آنها می دهند. اگر این رویه ادامه پیدا کند و از دامداران و کشاورزان حمایت نگردد موجب ورشکستگی و زمین گیر شدن شان می گردد. فراوری نماینده سردرگم مانده که چکار کند. دولت و مجلس باید برای آنها چاره ای بیندیشند.

وی تاکید نمود: در حال حاضر باید 1000 تن جوی مدت دار به شهرستان طبس ارسال نمایند که دام های شهرستان تلف نشوند چرا که در این شهرستان بیش از 200 هزار دام سبک داریم که میزان سهمیه تامین خوراک شان جوابگوی احتیاجشان نیست. برای هر دام روزی 100 گرم جو معین شده در حالی که دامداران به ما مراجعه می نمایند و با ناراحتی می گویند این میزان جو در طول یک ماه 3 کیلو می گردد که مصرف دام های شان خیلی بیشتر از این سهمیه است.

بندگی ادامه داد: شب گذشته یکی از دامداران منطقه با من تماس گرفت و گفت 300 راس بز داشته که 150 راس آنها زایمان نموده اند که حدودا تعدادشان به 450 راس رسیده و سهمیه خوراک شان برای یک ماه 600 کیلو جو بوده که این میزان تنها کفاف 3 روزشان را می دهد.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان طبس اعلام کرد: اگر مسئولان برای ارسال 1000 تن جو به شهرستان بهانه نزدیک شدن به شب عید را دارند که کامیون برای حمل بار ندارند باید بگویم در شهرستان برای نهادهای دامی و حمل گندم سکوی بارانداز وجود دارد و اداره کل راه آهن شرق کشور در طبس به راحتی و با کمترین هزینه می تواند از بندر جوی مورد احتیاج را بارگیری نموده و به انبار 2000 تنی اداره کل جهاد کشاورزی منتقل و در حداقل زمان بین دامداران توزیع کند.

وی ادامه داد: اگر مشکل دامداران و کشاورزان طبس حل نگردد ناگزیرند به حاشیه شهرهای عظیم مهاجرت نمایند و اهالی این شهرستان که خود فراوری نماینده نهاده های دامی و کشاورزی هستند به مصرف نماینده تبدیل شده و به مشاغل کاذب روی بیاورند.

بندگی گفت: پیشنهاد می کنم برای یاری به دامداران شهرستان شرکت پشتیبانی امور دام، دام های دامداران را به صورت یکجا و مدت دار خریداری کند و جهت پروار به شرکت ها بفروشد. ولی با این وجود باز هم تاکید می کنم بهترین روش برای یاری به دامداران همان ارسال جو به منطقه است تا این دام مولد تحویل کشتارگاه نگردد. هرچند که بیش از 2000 تن جو احتیاج است که دامدار از این شرایط بحران خارج گردد ولی ارسال 1000 تن هم فعلا احتیاجشان را تاحدودی رفع می نماید.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان طبس اضافه کرد: موضوع دیگر امهال وام های کشاورزان، باغداران و دامداران بحران زده شهرستان ناشی از خشکسالی و سرمازگی است. دولت و نمایندگان مردم در مجلس به خصوص نماینده شهرستان طبس به قید فوریت این شرایط را آنالیز نمایند چرا که بیشتر دامداران و کشاورزان بدهکارند و توان پرداخت تسهیلات شان را ندارند.

منبع: شفقنا اقتصادی

به "خطر دلال گری و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر دلال گری و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید