ویروس کرونا می تواند به مغز حمله کند
به گزارش وبلاگ دلند چت، تصویربرداری های مغزی نشان می دهند که ویروس جدید کرونا ممکن است باعث التهاب در بخش هایی از مغز و مختل کردن حس بویایی گردد.

به گزارش وبلاگ دلند چت به نقل از وب ام دی مقاله ای که در ژورنال JAMA Neurology منتشر شده است اسکن های مغزی یک تکنسین رادیولوژی ایتالیایی مشغول به کار در بخش کووید-19 را که خودش دچار علائم بیماری شده بود، توصیف می نماید.
این زن برای یک روز دچار سرفه خفیف خشک شد و بعد حس بویایی و چشایی اش را از دست داد.
معاینه بینی و تصویربرداری از قفسه سینه او هیچ نشانه ای از بیماری را نشان نمی داد و او دچار تب هم نبود.
اما اسکن های مغزی التهاب در پیاز بویایی بخشی از مغز را که در تشخیص بوها دخیل است، نشان داد. سپس آزمایش ویروس کرونا در این زن انجام شد که نتیجه آن مثبت بود.
پزشکان سایر علل از دست رفتن بویایی از جمله سایر عفونت های ویروسی در این بیمار را رد کردند.
با توجه به این یافته ها در این بیمار، این پژوهشگران این نظریه را مطرح می نمایند که ویروس جدید کرونا (سارس-کوو-2) ممکن است به وسیله عصب بویایی به مغز تهاجم کند و باعث مختل شدن حس بویایی گردد.
اسکن های مغزی در این زن در یک پیگیری در 28 روز بعد نشاندهنده رفع شدن التهاب بود و زن نیز حس بویایی اش را دوباره به دست آورده بود.
البته این پزشکان در دو بیمار دیگر کووید-19 که حس بویایی شان را از دست داده بودند، در اسکن های مغزی در روزهای 12 و 25 پس از آغاز علائم ناهنجاری مغزی پیدا نکردند.
این پزشکان نتیجه گیری می نمایند که تغییرات مغزی در تصویربرداری ممکن است همواره در بیماران کووید-19 بروز نکند یا محدود به مراحل بسیار اولیه عفونت باشد.
کارشناسان می گویند آنالیز های پیشین نشان داده اند که ویروس جدید کرونا ممکن است با علائم عصبی و روانی بروز کند، اما هنوز معلوم نیست که این علائم تا چه حد ناشی از عفونت ویروسی خود مغز است یا اثرات ثانوی پاسخ ایمنی به ویروس که ممکن است به التهاب مغزی هم بینجامد.
منبع: همشهری آنلاین