چگونه توریست حیات وحش خوبی باشیم؟

به گزارش وبلاگ دلند چت، گردشگری حیات وحش، یکی از انواع گردشگری است که علاقه مندان به طبیعت، به آن توجه ویژه ای دارند. ولی گاهی این سبک از گردشگری برای حیات وحش می تواند خطرآفرین باشد.

چگونه توریست حیات وحش خوبی باشیم؟

گردشگران حیوانات را دوست دارند. بیشتر علاقه مندان به طبیعت دوست دارند به حیوانات نزدیک شوند و در خصوص آن ها بیشتر یاد بگیرند. ولی حقیقتی که بسیاری از گردشگران از آن آگاهی ندارند، این است که فرصت هایی که در سفر برایشان فراهم می گردد تا با حیوانات از نزدیک تماس داشته باشند، معمولا حاصل فعالیت های بشری است که حیوانات وحشی را به کار وا می دارد.

تفاوت های زیادی بین گردشگری مسئولانه و اخلاقی و گردشگری حیات وحشی که برای حیوانات مشکل ساز است، وجود دارد. مقاله ای در مجله نشنال جئوگرافیک با این عنوان منتشر شده است: رنج نادیدنی: حقیقت سیاه پنهان در گردشگری حیات وحش. برای گردشگران که معمولا به باغ وحش ها و پارک های ملی سر می زنند تا حیوانات را ببینند، تشخیص این مورد سخت است که آیا کاری که انجام می دهند اخلاقی است یا آسیبی برای حیوانات در پی دارد.

برای اینکه مطمئن شوید این قبیل مراکز با حیوانات به درستی رفتار می نمایند، 5 استاندارد موسوم به 5 آزادی در نظر گرفته شده است.

قبل از اینکه برای تماشای حیات وحش و نزیک شدن به حیوانات برنامه ریزی کنید، این نکات را در نظر داشته باشید:

تحقیق کنید

دنبال جاهایی برای بازدید بگردید که به حیوانات رسیدگی می نمایند، غذای آن ها به خوبی تامین می گردد و همواره به آب تمیز دسترسی دارند. اماکنی که در تریپ ادوایزر رده بندی بالاتری دارند ممکن است با حیوانات، انسانی رفتار ننمایند. نظراتی که یک ستاره و دوستاره داده اند، حتما بخوانید، چون معمولا در خصوص شرایط حیوانات در این اماکن، نظراتی به وسیله بازدیدنمایندگان ثبت شده است.

فضا را آنالیز کنید

دقیقا آنالیز کنید که آیا حیوانات محیط مناسبی در اختیار دارند، در فضای وسیع و مناسبی قرار دارند، دارای حفاظ در برابر حیوانات دیگر هستند، جای راحتی برای استراحت دارند و آیا جایی جدا از جمعیت دارند تا در آن آرام بگیرند؟ بعضی اماکن مرتبط با حیات وحش از کلماتی مثل پناهگاه حیات وحش یا منطقه حفاظت شده استفاده می نمایند. اگر چنین اماکنی این قول را به بازدیدنمایندگان می دهند ولی امکان نزدیک شدن تعداد زیادی از گردشگران به حیوانات را ایجاد نموده اند، در بازدید از آن ها تجدید نظر کنید.

در پی علائم هشدار باشید

از اماکنی که در آن ها حیوانات به وضوح دچار آسیب و جراحت شده اند یا مجبور می شوند در فعالیت های مختلفی شرکت نمایند که آن ها را در معرض آسیب قرار می دهد، اجتناب کنید. یا از اماکنی که در آن محیط مخصوص حیوانات، تمیز نیست، حیوانات مجبور به سواری دادن هستند، به وسیله مردم شسته می شوند، زنجیر شده اند، نمایش اجرا می نمایند و... دوری کنید. این کارها برای حیوانات وحشی نرمال نیست حتی برای آن هایی که در اسارت به جهان آمده اند.

رفتاری آرام داشته باشید

به خاطر داشته باشید که جمعیت زیاد و سر و صداهای غیرمعمول می تواند حیوانات را مضطرب کند به خصوص آن دسته از حیواناتی که تحت تعلیم بر اساس ترسانده شدن قرار گرفته اند یا در زمان تولد از مادر جدا شده اند.

دنبال محیط های طبیعی باشید

در پی تجربه هایی باشید که در طی آن حیوانات را در محیط طبیعی زندگی شان و با رفتارهای طبیعی شان ببینید.

گردشگری حیات وحش در سراسر جهان صنعتی درآمدزا است. فعالیت های فردی ما می تواند تاثیرات جمعی داشته باشد و به فعالان این بازار یادآوری کند که مردم، حامی گردشگری اخلاقی هستند. وقتی گردشگران تصمیم بگیرند و نشان دهند که رفتار انسانی با حیات وحش را ارج می نهند، بازار گردشگری حیات وحش نیز به سمت رفتار انسانی با حیوانات تغییر جهت می دهد.

منبع: کجارو / nationalgeographic.com

به "چگونه توریست حیات وحش خوبی باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه توریست حیات وحش خوبی باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید