عروسِ دریاییِ نامیرا راز طول عمر را فاش می نماید؟

به گزارش وبلاگ دلند چت، ژن هایی که آن ها در عروس دریایی نامیرا شناسایی نموده اند می تواند به فرایندِ پیری در انسان نیز مرتبط گردد. این ژن ها می توانند الهام بخشِ فراوری دارو هایی برای جوان سازی باشند یا دانشِ مقابله با بیماری های مرتبط با سن مثلِ سرطان یا بیماری های مرتبط با اضمحلالِ اعصاب را در اختیار دانشمندان قرار دهند.

عروسِ دریاییِ نامیرا راز طول عمر را فاش می نماید؟

وبلاگ دلند چت | یک گونه عروس دریایی نامیرا دو نسخه از ژن هایی را دارد که از دی اِن اِی محافظت و آن را ترمیم می نمایند. این یافته تازه می تواند سرنخ هایی درباره پیری انسان و عوارض مرتبط با افزایشِ سن در اختیار دانشمندان بگذارد.

به گزارش وبلاگ دلند چت ، عروس های دریایی در بدو تولد لارو های شناور در آب هستند. آن ها به تدریج به کفِ دریا متصل می شوند و به تدریج به زائده های جوانه مانند تغییر شکل می دهند.

این ساکنانِ قعر دریا سپس خودشان را تکثیر می نمایند و کلونی های انباشتی و رسوبی ای را شکل می دهند که در نهایت جوانه می زنند و به شکلِ مدوزا یا عروس دریاییِ چتری درمی آیند.

این مرحله برای اغلبِ گونه های عروسِ دریایی با مرگ انتها می یابد، اما نوعی خاص از عروس دریایی با عنوانِ عروس دریاییِ نامیرا Turritopsis dohrnii می تواند این چرخه را معکوس کند.

وقتی که اوضاع سخت می گردد، مثلاً در محیط زیست های خشن یا بعد از آسیب دیدگی و جراحت، این گونه بدنش را ذوب می نماید و به کیستِ بی شکلی تبدیل می گردد، سپس خودش را مجدداً به کفِ دریا می چسباند و و در حرکتی روبه عقب دوباره به حالتِ زائده (پولیپ) درمی آید.

آن ها می توانند این چرخه را به صورتِ نامحدود ادامه دهند و از مرگ بر اثر کهولت سن بگریزند.

ماریا پاسوکوآل-تورنر و همکارانش در دانشگاه اویدو در اسپانیا می خواستند بدانند که عروس دریاییِ نامیرا چگونه پیری را منتفی می نماید؛ پس توالی ژنوم ـ مجموعه کامل دستورالعمل های ژنتیکی ـ آن را تعیین کردند و آن را با توالی ژنومِ یک گونه عروس دریایی زرشکی Turritopsis rubra که میراست، مقایسه کردند.

آن ها دریافتند که عروس دریاییِ نامیرا دوبرابر بیش تراز گونه میرا دارا ژن هایی است که از دی اِن اِی محافظت و آن را ترمیم می نمایند. این ژن های دوبرابر می توانند مقادیر بیش تری پروتئین محافظتی و بازسازی نماینده فراوری نمایند.

عروس دریایی نامیرا هم چنین جهش های ژنیِ منحصربه فردی داشت که از تقسیم سلولی پیش گیری می کرد و از تخریبِ تلومر ها ـ کلاهک های محافظتیِ کروموزوم ها ـ پیش گیری می کرد.

سپس، دانشمندان برای آنکه بفهمند عروس دریایی چگونه دوباره با بازگشت به عقب تبدیل به پولیپ (جوانه یا زائده) می گردد، به توالی ژنوم آن در در این دوره توجه کردند تا ببینند کدام ژن ها در دوره دگرگونی فعال هستند.

آن ها دریافتند که عروس دریایی های نامیرا ژن های رشد را غیرفعال می نمایند تا سلول ها را به شرایطِ آغازین برگردانند و ژن های دیگری را فعال می نمایند که به سلول های نوپدید اجازه می دهد به محضِ اینکه یک عروس دریاییِ تازه از کلونی جوانه می زند، فعالیتِ تخصصی خود را از سر بگیرند.

تورنور می گوید این دگرگونی های ژنتیکی رویهم از حیوان در برابر گذرِ زمان محافظت می نماید.

اما ماریا پا میگلیتا از دانشگاه اِی. اَند. اِم در تگزاس می گوید عروس دریاییِ زرشکی هم می تواند خودش را جوان سازی کند، اما این کار در میانِ این گونه زیاد شیوع ندارد. او می گوید، مقایسه این دو گونه با هم بیش تر از آنکه کلیدی برای فهمِ نامیرایی باشد، تفاوتِ درجه و مقدارِ نامیرایی در دو گونه را برجسته می نماید.

بااین حال، تورنر می گوید ژن هایی که آن ها در عروس دریایی نامیرا شناسایی نموده اند می تواند به فرایندِ پیری در انسان نیز مرتبط گردد. این ژن ها می توانند الهام بخشِ فراوری دارو هایی برای جوان سازی باشند یا دانشِ مقابله با بیماری های مرتبط با سن مثلِ سرطان یا بیماری های مرتبط با اضمحلالِ اعصاب را در اختیار دانشمندان قرار دهند.

او می گوید: قدم بعدی شناساییِ سویه های این ژن ها در موش یا در انسان است.

منبع: New Scientist

مترجم: عاطفه رضوان نیا- وبلاگ دلند چت

منبع: فرادید

به "عروسِ دریاییِ نامیرا راز طول عمر را فاش می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عروسِ دریاییِ نامیرا راز طول عمر را فاش می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید