در خصوص شربت انگور کولی چه میدانید؟
به گزارش وبلاگ دلند چت، تهران (پانا) - انگور کولی یک درمان قدیمی است که برای برطرف علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می گردد، اما در کنار فواید آن، ممکن است مضراتی نیز وجود داشته باشد. آنچه شما باید درباره این گیاه بدانید اینجاست...
به گزارش تبیان، بیماری همه گیر این روزها یعنی کرونا موجب شد تا محبوبیت یک داروی قدیمی در بسیاری از کشورها به سرعت افزایش یابد. طبق شورای گیاه شناسی آمریکا، علاقه به گیاه انگور کولی، همراه با سایر مکمل های تقویت نماینده سیستم ایمنی، با شیوع کووید 19 افزایش یافته است. اما، آیا واقعاً نوشیدن یک قاشق از این شربت بنفش تیره شما را از روزها و شب های همراه با بدن درد، سرفه و عطسه نجات می دهد؟
در اینجا مواردی که باید در خصوص گیاه انگور کولی، به عنوان یک مکمل قابل استفاده در طولانی مدت و انتخابی عالی برای فصل سرماخوردگی و آنفلوانزا بدانید، آورده شده است، از جمله حقایق تغذیه ای، مزایا و خطرات آن.
انگور کولی چیست؟
انگور کولی گیاهی بومی اروپا، آفریقای شمالی و آسیای غربی و مرکزی است که با گل های سفید شکوفا می شود و توت های تیره رنگ تقریباً سیاه فراوری می نماید. بیش از 20 گونه از این گیاه وجود دارد، اما شناخته شده ترین آن و بیشترین استفاده در محصولات از گیاه Sambucus nigra L است.
استفاده از گیاه انگور کولی یا همان آقطی سیاه به دوران بقراط در یونان باستان برمی شود و در طول قرن ها ادامه پیدا نموده است. تعیین شده است که هم مصریان باستان و هم بومیان آمریکایی از گیاه انگور کولی برای درمان آنفلوانزا یا سرماخوردگی استفاده می کردند.
حقایق تغذیه ای در خصوص انگور کولی
انگور کولی در صورت مصرف خام و نارس سمی است، به این معنی که شما باید از شربت، آب میوه، مربا یا ژله یا قرص آن بهره ببرید. نکات تغذیه ای این گیاه بسته به محصول بسیار متفاوت خواهد بود. در اینجا به آنچه در یک قاشق غذاخوری آب صددرصد خالص انگور کولی موجود است، نگاهی می اندازیم:
کالری: 10
پروتئین: 0 گرم
چربی: 0 گرم
کربوهیدرات: 0 گرم
فیبر: 1 گرم (4 درصد مقدار مورد احتیاج روزانه برای زنان؛ 3 درصد مقدار روزانه برای مردان)
قندها: 0 گرم
کلسیم: 5 میلی گرم (1 درصد مقدار مورد احتیاج روزانه)
آهن: 0.2 میلی گرم (1 درصد مقدار مورد احتیاج روزانه برای زنان؛ 3 درصد مقدار مورد احتیاج روزانه برای مردان)
ویتامین ث: 5 میلی گرم (7 درصد مقدار مورد احتیاج روزانه برای زنان؛ 6 درصد مقدار مورد احتیاج روزانه برای مردان)
این گیاه چطور می تواند سلامت شما را بهبود ببخشد؟
عصاره انگور کولی ممکن است به داروهای مبارزه با آنفلوانزا متعلق باشد. در حالی که مدت هاست که از آن برای مقابله با زکام و عطسه استفاده می شود، تحقیقات مختلفی در این باره اجرا شده است.
با این وجود، یک مطالعه کوچک بر روی 180 نفر نشان داد که مصرف انگور کولی در شروع علائم تنفسی فوقانی باعث کاهش مدت زمان این علائم در مقایسه با گروه کنترل می شود. این گیاه برای آنفلوانزا حتی بیشتر از سرماخوردگی نیز مؤثر است. (اینکه آیا شرکت نمایندگان واکسن آنفولانزا دریافت نموده اند یا خیر، تأثیری در اثرات مکمل دارای انگور کولی نداشته است.)
در همین حال، یک مطالعه در سال 2016 در خصوص مواد مغذی بر روی مسافران هوایی نشان داد که عصاره انگور کولی می تواند مدت زمان علائم سرماخوردگی را در مقایسه با شبه داروها دو روز کاهش دهد.
به نظر می رسد که این گیاه مانند داروهای ضدویروس سنتی مانند اوسِلتامیویر (تامیفلو) عمل می نماید، زیرا ممکن است در آنزیمی از ویروس آنفلوانزا تداخل ایجاد کند.
با این حال، وقتی نوبت به ویروس کرونا می رسد، هیچ مطالعه تحقیقاتی منتشر شده استفاده از انگور کولی برای کووید 19 را ارزیابی ننموده است. اگر به این بیماری دچار هستید، در خصوص درمان مناسب با پزشک خود مشورت کنید.
غنی از آنتی اکسیدان است
مدرک مبنی بر اینکه این گیاه یک گنج حاوی آنتی اکسیدان است رنگ آبی بنفش تیره و تقریباً سیاه آن است که نشانه آنتی اکسیدان هایی است که در خود جای داده است.
انگور کولی حاوی ویتامین C، فلاونول و آنتوسیانین است که همگی آنتی اکسیدان هایی هستند که برای حمایت از سیستم ایمنی بدن بسیار مفید می باشند. آنتی اکسیدان ها با استرس اکسیداتیو مبارزه می نمایند که می تواند به انواع بیماری های مزمن و همچنین پیری کلی بدن یاری کند.
ممکن است موجب افزایش سلامت قلب شود
اطلاعات محدودی وجود دارد که نشان می دهد گیاه انگور کولی به لطف آنتی اکسیدان هایی که دارد، با کاهش فشارخون، افزایش حساسیت به انسولین و متعادل سازی قند خون احتمالاً در سلامت قلب مفید است.
خوردن انگور کولی کافی نیست؛ هنوز باید به یک برنامه غذایی هوشمند پایبند باشید. به طور کلی، یک رژیم غذایی مناسب برای قلب شامل انواع میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب، مرغ و ماهی، آجیل و حبوبات و روغن هایی مانند روغن زیتون است.
آیا این گیاه بی خطر است؟
انگور کولی خام را مصرف نکنید، زیرا حاوی مواد سمی به نام گلیکوزیدهای سیانوژنیک است که اگر به اندازه کافی خوب پخته نشوند، می توانند موجب ایجاد نوعی سمیت سیانید شوند. مصرف مقادیر کمی انگور کولی خام می تواند منجر به حالت تهوع و استفراغ و اسهال شود. این ترکیبات سمی پس از پخت این گیاه، از بین می فرایند.
این خطر وجود دارد که اگر یک محصول انگور کولی (مانند مربا یا ...) را در خانه از نوع خام آن تهیه کنید، مقدار کافی از این مواد سمی هنوز باقی مانده و باعث علائم گوارشی (علاوه بر سرفه و عطسه ای که از قبل دارید) شود.
هنگام بارداری:
اگر باردار هستید، قبل از مصرف هرگونه مکمل یا دارویی برای درمان عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، با پزشک خود مشورت کنید. شواهدی وجود ندارد که نشان دهد گیاه انگور کولی برای زنانی که باردار یا شیرده هستند بی خطر است.
مسائل مربوط به مکمل ها:
نگرانی هایی در خصوص تقلب در محصولات انگور کولی وجود دارد، به این معنی که ممکن است مواد اضافی (مانند عصاره برنج سیاه) به آن افزوده شود و دست بردن در گواهینامه های بررسی از سمت تأمین نمایندگان که بعداً محصول را برای فراورینمایندگان تأمین می نمایند، نیز احتمال دارد.
محصولات انگور کولی را از مارک های معتبری بخرید که منشأ آن ها تعیین باشد.
توصیه می شود به جای مصرف مکمل، با خوردن محصولات متنوع رنگارنگ، خواب کافی (8 ساعت)، ورزش روزانه و پرهیز از مصرف محصولات دخانیات و الکل، از سیستم ایمنی بدن خود محافظت کنید.
چگونه انگور کولی را مصرف کنیم؟
می توانید انگور کولی را به چندین شکل مصرف کنید: آبمیوه (که در آن مقدار کمی آب و نوشیدنی این گیاه مخلوط می شود)، شربت، قرص، آب نبات و کپسول. شربت ها و آب میوه ها غلظت بیشتری دارند و بنابراین می توانند مؤثرتر باشند. با این وجود، مصرف قرص ها و کپسول می تواند راحت تر باشد. اگر آبمیوه، شربت، قرص یا آب نبات انتخاب نموده اید، برچسب را بخوانید تا ببینید چه مقدار قند به آن اضافه شده است و مطمئن شوید که با اهداف تغذیه ای آن روزتان متناسب است.
مطالعات، مانند مطالعه منتشر شده در مجله تحقیقات پزشکی بین المللی، نشان می دهد که مصرف حدود نیم اونس شربت انگور کولی، 175 میلی گرم قرص، یا 300 میلی گرم عصاره آن سه بار در روز اثرات بالقوه مفیدی بر علائم آنفلوانزا دارد. با این حال، توصیه می شود که همواره دستورالعمل های مربوط به دوز را روی برچسب محصول مطالعه کنید.
اگر به امید تسکین علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا قصد دارید گیاه انگور کولی را مصرف نمایید، ظرف 48 ساعت پس از بروز علائم، دوز توصیه شده شربت را مصرف کنید.
می توانید ظرف 24 ساعت شروع به مصرف قرص این گیاه کنید. بعضی تحقیقات حاکی از آن است که باید در شروع بیماری 3 تا 5 روز از گیاه انگور کولی استفاده نمایید.
حرف آخر
انگور کولی فقط در صورت تأیید پزشک می تواند به عنوان یک درمان مکمل در نظر گرفته شود. این گیاه نباید جایگزین واکسن آنفلوانزا، به منظور مقابله با این بیماری، شود. مطالعاتی وجود دارد که به نظر می رسد از ادعاهای مختلف بهداشتی این گیاه پشتیبانی می نمایند، اما تحقیقات محدود است. به خاطر داشته باشید که قبل از شروع مصرف گیاه انگور کولی برای هرگونه بیماری، با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: خبرگزاری پانا