درمان بیماری دیابت با طب سنتی
به گزارش وبلاگ دلند چت، افرادی که به بیماری دیابت یا همان مسائل قندی مبتلا می شوند در واقع دچار یک اختلال متابولیکی خواهند شد. این افراد در سوخت و ساز قند خون خود دچار مشکل می شوند و این اختلالات ایجاد شده مانع انجام بعضی از فعالیت های بدنی آن ها به صورت صحیح می گردد.
مهم ترین علائم بیماری دیابت چه هستند ؟
از علائم دیابت افزایش اشتها، تشنگی شدید، خشکی دهان، ادرار پی در پی، کاهش وزن ناگهانی، سوزن سوزن شدن در ناحیه پا، خشکی پوست مخصوصا در خانم ها، تاری دید، کم شدن هوشیاری، عفونت مثانه و پوست، زود رنجی و ... است.در صورت وجود این علائم باید به پزشک مراجعه شود و به وسیله آزمایش خون، از صحت سلامت خود اطمینان یابید.
در صورت ابتلا، برای درمان دیابت پرهیز غذایی بسیار سفارش می شود تا وزن پایین آید؛ در این بیماران اشتها افزایش می یابد و میل این افراد به غذا زیاد می شود، با افزایش اشتها وزن بالا می رود و باعث می شود دیابت بدتر شود.
تغذیه دیابتی ها باید پس از آزمایش های لازم و با توجه به اندازه قند خون، وعده های مختلف غذایی تنظیم شود.
قند خون بیماران دیابتی در حالت گرسنگی پایین می آید، به همین علت برای این بیماران 6 وعده غذا، 3 وعده اصلی و 3 میان وعده توصیه می شود ولی باید به صورت کنترل شده و در ساعات معینی باشد.
انواع دیابت را بشناسید :
- دیابت نوع یک
- دیابت نوع دو. 3
گیاهان دارویی که قند خون را پایین می آورند
چای سبز
چای سبز و سیاه در اصل یکی هستند اما فرآیند فراوری چای سیاه به گونه ای دیگر است.برگ های چای سیاه طی روش خاصی تخمیر و سپس خشک می شوند اما برگ های چای سبز پس از چیدن خشک می شوند.
عدم تخمیر موجب می شود که تقریبا بیشتر مواد طبیعی به همان میزان در برگ های چای باقی بمانند.
مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف می کردند و به علت اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند.
در سال های اخیر چای سبز در بسیاری از کشورهای دنیا هواداران فراوانی یافته است.
علت اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است.
بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی اکسیدانی آن بسیار بالا است.
مصرف روزانه 1/5 گرم پودر چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می شود.
میزان توصیه شده برای بیماران دیابتی مصرف 2 فنجان چای دم نموده در روز است.
دم نموده گزنه
ساقه این گیاه را پرزها و تارهای مخروطی شکل پوشانده است که در صورت لمس کردن ساقه به دست می چسبد و پوست را می گزد و فراوری خارش و سوزش می کند و شاید به همین علت آن را گزنه نامیده اند. تخم آن نرم، ریز و تیره رنگ و مانند تخم کتان است.قسمت مورد استفاده این گیاه برگ های تازه، ریشه، شیره و دانه آن است.
گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شده است.
عصاره برگ گزنه می تواند یک نقش حفاظتی در برابر افزایش اندازه قندخون و تخریب سلول های پانکراس داشته باشد.
سیاه گیله
در ایران تنها یک گونه از قره قات وجود دارد که آن هم در جنگل های تالش و نواحی مرطوب رشد می کند که در زبان محلی به آن سیاه گیله می گویند.این گیاه در جنگل های شمال ایران می روید. قره گیله یا سیاه گیله دارای برگ های بیضوی و نوک تیز با گل های صورتی و سفید ریز است و در اواخر تابستان، دانه های سیاه ارغوانی آن برای چیده شدن آماده می شوند.
میوه آن را می توان هم به صورت تازه و هم خشک شده مصرف کرد یا در تهیه انواع مرباها و دسرها به کار برد.
برگ های این گیاه در طب سنتی در درمان بیماری دیابت استفاده می شود.
اثر ضد دیابت یک بار مصرف عصاره این گیاه که اثری مشابه انسولین دارد، تا چند هفته در بدن باقی می ماند.
به علاوه این گیاه دارویی در پیشگیری از عوارض بلندمدت دیابت مانند عوارض قلبی- عروقی، عصبی، کلیوی و چشمی تا حدی موثر است.
عصاره آن به میزان80 تا 160 میلی گرم 3 بار در روز برای بیماران مبتلا به دیابت توصیه می شود. 1
آلوئه ورا
آلوئه ورا به عنوان گیاه شفابخش شناخته شده است. شیره خشک شده و ژل که از قسمت داخل برگ ها به دست می آید در کاهش اندازه گلوکز خون بسیار موثر است.دارچین
این ادویه دسترسی سلول های چربی را به انسولین آسان تر می نماید و تبدیل گلوکز به انرژی را چند برابر افزایش می دهد.علاوه بر آن دارچین مانع ایجاد رادیکال های آزادخطرناک می شود.
پیاز
این گیاه تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.سیر
این گیاه برترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلول های لوزالمعده و تحرک آن برای فراوری انسولین به شمار میرود.برگ های انبه
برگ های انبه درمان موثری برای بیماری دیابت است. کافی است برگ های انبه را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید.سپس برگ ها را بفشارید و آب به دست آمده را بخورید یا برگ های انبه را خشک و سپس آسیاب کنید و روزی 2 بار با آب مصرف کنید.
این 2 روش عوارض دیابت را از بین می برد. 2
خیار تلخ (کارلا)
این گیاه در شرق آفریقا، آسیا (به ویژه در هند) و آمریکای جنوبی (به ویژه در نواحی آمازون) می روید و به طور سنتی هم به عنوان غذا و هم دارو استفاده می شود. میوه کارلا در زمانی که نارس است به رنگ سفید و یا سبز بوده و مزه تلخی دارد.ظاهر میوه همچون خیاری است که برآمدگی های کوچک متعددی روی آن وجود دارد.
در نهایت میوه به رنگ زرد در می آید و داخل آن قطعات لوبیا شکل قرمز رنگی پدیدار می شود.
کارلا در نقاط مختلف کره زمین با نام های مختلفی شناخته می شود که از آن جمله عبارتند از: Bitter melon (خربزه تلخ)، Bitter gourd (کدوی تلخ)، Pare، بالسام (Balsam) و خیار تلخ. قسمت های مختلف گیاه از جمله دانه، میوه، برگ ها و ریشه آن در طب سنتی استفاده می شود.
این میوه شبیه کدوی زگیل دار است و در نواحی گرمسیر مانند آمازون، آفریقای شرقی و آسیا رشد می کند و در آمریکای جنوبی به عنوان غذا و دارو کشت می شود. میوه تازه آن به رنگ سبز است که با رسیدن به رنگ نارنجی- زرد تبدیل می شود. تمام قسمت های این میوه بسیار تلخ است.
میوه خیار تلخ حاوی ماده ای شبیه انسولین است و مصرف شیره این گیاه به کاهش مختصر قندخون منجر می شود.
پروتئین ها، گلیکوزیدها، ساپونین ها و مواد معدنی (آهن، فسفر، پتاسیم) در کارلا فراوانند. بعلاوه، اولنولیک اسید ها (Oleanolic acids)، موموردسین (Momordicin)، کوکوربوتانوئیدها (Cucurbutanoids) کارانتین و انسولین گیاهی در آن یافت می شوند.
علاوه بر این، میزان زیادی ویتامین A، ویتامین C و بتا کاروتن در کارلا وجود دارد.
خواص درمانی ضد دیابت دارد و در طب سنتی از میوه، برگ، دانه و ریشه این گیاه برای درمان نفخ، زخم ها، عفونت های میکروبی، فشار خون، تب، التهاب و بعلاوه تحریک عادت ماهانه به کار می رود. بعلاوه مطالعات وسیعی در خصوص اثرات ضد سرطانی این گیاه در حال اجرا است.
هندوانه ابوجهل
هندوانه ابوجهل میوه ای تلخ مزه است که در فارسی با نام های خربزه روباه، کدوی تلخ و سیب تلخ نام برده شده است.این گیاه بومی ایران بوده و در نواحی جنوبی کشور و مناطقی مانند جنوب استان خراسان یافت می شود.
میوه این گیاه دارای گلوکوزید قابل تبلوری با طعم بسیارتلخ به نام کولوسنتین است.
این گلوکوزید که به حالت متبلور و خالص به رنگ زرد است، در آب به نسبت 20 درصد حل می شود و اگر هیدرولیز شود، گلوکز و ماده ای به نام کولوسنتتین می دهد.
در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران تجویز میوه این گیاه جهت کاهش قند خون متداول است.
میوه این گیاه بسیار سمی است و مصرف میزان زیاد آن باعث اسهال خونی و درنهایت مرگ می شود.
تجویز این گیاه در بیماران دیابتی نوع دوم موجب کاهش مختصر اندازه هموگلوبین Hb A1C و قندخون ناشتا می شود. 4
مواد غذایی مضر برای دیابت را بشناسید !!
دیابتی ها باید مصرف موادغذایی های نشاسته دار، روغن های موجود در بازار، سیب زمینی سرخ شده، سبزی های سرخ شده، مواد قندی مثل قند، شکر، مربا، میوه های با قند بالا (خربزه، موز، طالبی، انگور) را از برنامه غذایی حذف نمایند و موادی مانند خرما، کشمش، توت خشک، سیب، خیار را جایگزین آن نمایند.برای درمان دیابت علاوه بر تغذیه و رژیم غذایی بهتر است کلا سبک زندگی تغییر یابد؛ نوع فعالیت بدنی، نوع ورزش، نوع شادی و سفر، نوع تفریحات باید عوض شود.
این گونه افراد نباید از اجتماع ترد شوند باید شاد باشند، با اطرافیان رفت و آمد داشته باشند و در کنار آن نیز به ورزش های سبک بپردازند.
طب نوین برای درمان دیابت قرص های شیمیایی توصیه می نماید که بسیار اعتیاد آور است.
طب نوین در مراحل بالاتر بیماری، برای مبتلایان به دیابت انسولین تجویز می نماید که آن هم مانند قرص ها اعتیاد آور خواهد بود.
افرادی که این دارو ها را مصرف می نمایند دیگر نمی توانند به این سادگی آن را کنار بگذارند.
داروهای درمان دیابت باید در تمام طول زندگی مصرف شود تا بتواند دیابت را کنترل کرد. 3
پی نوشت:
1.www.diabetestma.org
2.www.beytoote.com
3.www.iranasal.com
4.www.sums.ac.ir
منبع: راسخون