خبرنگاران مرگ حدود 11 درصد از بیماران کرونایی در مازندران

به گزارش وبلاگ دلند چت، ساری - خبرنگاران - رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در یک سال اخیر حدود 2 هزار و 400 نفر از بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه جان خود را از دست دادند که حدود 11 درصد از مجموع بیماران بستری با تست مثبت کووید-19 را تشکیل می دهد.

خبرنگاران مرگ حدود 11 درصد از بیماران کرونایی در مازندران

به گزارش خبرنگار وبلاگ دلند چت، دکتر سید عباس موسوی روز چهارشنبه در گفت و گو با وبلاگ دلند چت در ساری افزود: از ابتدای شیوع پاندمی کرونا در مازندران تا به امروز طبق آمار حدود 22 هزار نفر از بیماران کووید-19 با تست مثبت در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری و تحت درمان قرار دریافتد.

به گفته وی آمار مرگ و میر ناشی از بیماران کرونایی در استان مازندران نسبت به میانگین کشوری حدود 2/6 درصد کمتر بود و دلیل آن را اجرای طرح های پیش دستانه مقابله با کرونا از جمله اجرای سفت و سخت پروتکل های بهداشتی گفت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بیش از 80 درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-19 در استان مازندران مربوط به بیماران زمینه ای و سالمندان بالای 70 سال است.

علاوه بر این استان مازندران 2 دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران دارد که طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از 2 دانشگاه علوم پزشکی این خطه شمال کشور، حدود 10 هزار و 143 بیمار با علایم مثبت کووید 19 در بیمارستان های این دانشگاه بستری شدند که 532 نفر از این بیماران جان خود را از دست دادند که 5/3 درصد بیماران کوویدی بستری این دانشگاه را تشکیل می دهند.

محدودیت های ترددی تنها مانع کرونای جهش یافته

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به شیوع ویروس انگلیسی در برخی استان های کشور گفت: بررسی ها نشان می دهد که ریشه ویروس جدید در سطح کشور از نوع اروپایی و انگلیسی است که نسبت به مشابه قبلی موسوم به چینی سریع تر و کشنده تر است.

دکتر موسوی افزود : هرگونه بی احتیاطی در رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح استان ها به خصوص استان مازندران می تواند این خطه شمال کشور را نیز با شیوع این ویروس خطرناک نیز روبرو کند.

وی اجرای سفت و سخت پروتکل های بهداشتی و محدودیت های تردد را مهمترین راهکار برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا جهش یافته موسوم به انگلیسی گفت و خواهان رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح استان شد.

کمک 331 میلیارد تومانی دولت برای مقابله با کرونا در مازندران

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در یک سال اخیر (از بدو شیوع کرونا) دولت برای مقابله با ویروس کرونا 331 میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه علوم پزشکی مازندران اختصاص داد.

موسوی افزود: حدود 124 میلیارد تومان از این اعتبار برای خرید تجهیزات مورد نیاز جهت مقابله با کرونا شامل ونیتلاتور و دستگاه اکسیژن ساز هزینه و در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه نصب شده است.

به گفته وی در این مدت با وجود محدودیت ها و تنگناهای مالی حدود 207 میلیارد تومان اعتبار نیز از سوی دولت برای خرید تجهیزات دارویی و اقلام محافظتی و حفاظتی به دانشگاه علوم پزشکی مازندران اختصاص داده شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اضافه شدن یکهزار و 176 تخت بیمارستانی و جذب 2 هزار و 800 نیروی جدید اعم از پرستار و پزشک را از دیگر دستاوردهایی دانست که با کمک مالی و اعتباری دولت برای مقابله با ویروس کرونا در این خطه شمال کشور انجام شد.

موسوی گفت: در یک ساله شیوع ویروس کروان با مساعد مالی دولت تدبیر و امید 27 هزار متر مربع زیرساخت بیمارستانی در مازندران تکمیل و حدود 19 هزار و 280 متر مربع زیر ساخت جدید بهداشتی و درمانی نیز بدون احتساب بیمارستان های بزرگ در دست ساخت قرار گرفته است که بخشی از آنها آماده افتتاح است.

کاهش 42 درصدی درآمد مراکز بهداشتی و درمانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران در بخشی هایی از سخنانش به شرایط مراکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد و گفت: با شیوع کرونا به دلیل اولویت قرار دریافت مقابله با این ویروس در بیمارستان ها و مراکز درمانی سطح استان، درآمد بیمارستان ها و مراکز درمانی تحت پوشش حدود 42 درصد کاهش یافت.

دکتر موسوی بیشترین کاهش درامد را مربوط به خارج شدن عمل جراحی در بسکمک از مراکز درمانی دانست وافزود: براساس دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی مقابله با کرونا، الویت ما در بیمارستان ها و مراکز درمانی این خطه شمال کشور مقابله با ویروس کرونا بود و سایر خدمات به خصوص جراحی غیرالویت دار از دستور کار خارج و در نتیجه درآمد این مراکز درمانی کاهش یافت.

ویروس کرونا که از 29 بهمن ماه سال گذشته با شناسایی 2 بیمار مشکوک از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل در مازندران شیوع یافت ، تا به امروز سه موج را در این استان پشت سر گذاشته است.

طبق آخرین گزارش رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون 749 بیمار مبتلا به کووید 19 در بیمارستان های استان بستری هستند . 184 تن از این بیماران به خاطر شرایط حاد تنفسی در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران مرگ حدود 11 درصد از بیماران کرونایی در مازندران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران مرگ حدود 11 درصد از بیماران کرونایی در مازندران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید